Projektjeink
Kapacitásfejlesztési projekt az MGYOSZ-nál
2022.10.10.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) újabb nagyszabású pályázatot nyert el.

TOVÁBB >
Elveszik-e a robotok a munkánkat? – Az MGYOSZ megvizsgálta az automatizáció munkaerőre gyakorolt hatását két ipari szektorban Magyarországon
2022. június 27.

Lezárult az MGYOSZ, a Vasas Szakszervezeti Szövetség és a KOPINT-TÁRKI közös kutatása, amely a WorkTransitionCEE projekt keretében készült. A kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van az Ipar 4.0-nak nevezett folyamat a gépjárműalkatrész-gyártás és a gépgyártás ágazatok munkaerejére. A kérdőíves felmérés és a vállalatvezetőkkel, munkavállalókkal készített interjúk legfontosabb következtetése az, hogy egyelőre nem kell tartanunk a munkahelyek tömeges elvesztésétől, ám a technikai fejlődés széles körűvé válásával a két ágazatban az alacsonyan képzettek állása veszélybe kerülhet.

TOVÁBB >
Lépj kapcsolatba a magyar faipari termékek gyártóival!
2022. május 30.
TOVÁBB >
Találd meg az igényeidhez leginkább illő asztalost!
2022. május 30.
TOVÁBB >
Az asztalos szakma a jövő hivatása!
2022. május 30.
TOVÁBB >
Legyél Te is asztalos!
2022. május 30.
TOVÁBB >
A MUNKA JÖVŐJÉT ALAKÍTÓ TRENDEK KELET-KÖZÉP-EURÓPÁBAN
Trendelemzés
2022. május 4.

A WorkTransitionCEE program keretében ma megjelent “A munka jövőjét alakító trendek Kelet-Közép-Európában” című trendelemzés. Az elemzés azokat a lehetséges fejlődési pályákat mutatja be, amelyek lehetővé teszik, hogy régiónk országai az élre kerüljenek a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt előnyös, digitális átalakulásban.
Sajtóközlemény megnyitása.

TOVÁBB >
Sikerrel zárult a TALK Projekt - A záró publikáció elérhető
2021. április 30.

A fenntarthatóság témája a munkaügyi kapcsolatokban – Eredményesen zárult a TALK Projekt

TOVÁBB >
2021
TOVÁBB >
A munka jövője a gépjármű-, motorkerékpár kereskedelme, javítása ágazatban
2021. október 1.

A kedvezményezett neve: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége
A projekt címe: A munka jövője a gépjármű-, motorkerékpár kereskedelme, javítása ágazatban
A szerződött támogatás összege: 49 967 900 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége konzorciumában megvalósuló projekt átfogó célja a gépjármű-, motorkerékpár kereskedelme, javítása ágazatban az érdekképviseletet ellátó szervezetek kapacitásainak erősítése, valamint az ágazati munkaerőpiaci kihívások elemzése és kezelése, különös tekintettel a koronavírus márkakereskedelemre gyakorolt hatásai és a kereskedelmi hálózatok 2023-tól esedékes átalakulásának vonatkozásában. Közvetlen cél az ágazatban működő vállalkozások, valamint munkavállalóik munkaerő-piaci alkalmazkodóképességének fejlesztése, illetve a szociális partnerek társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése.
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2022.09.30.
projekt azonosító száma: GINOP-5.3.5-18-2020-00236
TOVÁBB >
Munkahelyi átmenet és digitalizáció egy kattintásra avagy bemutatjuk a WorkTransitionCEE projekt weboldalát
2021. augusztus 4.

Szeretné megismerni a munka világa legújabb trendjeit a közép-kelet európai (CEE) régióban? A www.worktransition.eu weboldalon talál releváns tanulmányokat és jelentéseket, kutatási eredményeket és a legfrissebb híreket a hagyományos gyártási folyamatok és az ipari eljárások azon strukturális változásairól, amelyeket a modern okostechnológiákat használó (Ipar 4.0) jelenleg is zajló automatizáció okoz.

Ez egy új világ, a www.worktransition.eu weboldalt használva kapcsolatot létesíthet a jövő munka világával. A weboldal angol nyelvű, azonban a kutatási jelentések román, magyar és szlovák nyelven is publikálásra kerülnek majd.

TOVÁBB >
WorkTransitionCEE projekt - A szociális párbeszéd megújítása az új munka világában. Munkahelyi átmenet és digitalizáció két ipari ágazatban Közép-Kelet Európában: Romániában, Magyarországon és Szlovákiában
2021. április

A munka világa nagy horderejű változással néz szembe, melynek oka a feldolgozóipar és az ipari gyakorlat automatizálása, az okos technológiák egyre szélesebb körű alkalmazása (Ipar 4.0).
Románia, Magyarország és Szlovákia hat szervezete egyesíti erőfeszítéseit egy projekt keretében, melynek címe: “A szociális párbeszéd megújítása az új munka világában. Munkahelyi átmenet és digitalizáció két ipari ágazatban Közép-Kelet Európában – Romániában, Magyarországon és Szlovákiában – WorkTransitionCEE”.

TOVÁBB >
A bútoripar munkaerőpiaci kihívásainak kezelése
2021. április 1.

A kedvezményezett neve: Magyar Bútor és Faipari Szövetség

A projekt címe: A bútoripar munkaerőpiaci kihívásainak kezelése

A szerződött támogatás összege: 48 705 450 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: "A bútoripar munkaerőpiaci kihívásainak kezelése" című, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége konzorciumában megvalósítani tervezett projekt célja a bútoripar munkaerő-piaci kihívásainak kezelése, rövid-, közép- és hosszútávú megoldási alternatívák megfogalmazásával a munkáltatók, valamint az ágazati döntéshozók számára, illetve a Magyar Bútor és Faipari Szövetség társadalmi és munkaerő-piaci szerepvállalásának erősítése, képviseleti erejének növelése, kapacitásaik fejlesztése. A "munkaerő-piac keresleti és kínálati oldalának összehangolását segítő, támogató megoldások" tématerületet feldolgozó projekt futamideje, 2021. áprilisi kezdéssel 12 hónap.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.3.5-18-2020-00180

TOVÁBB >
GINOP-5.3.5-18-2018-00038 Az építőipari munkaerő kapacitások extenzív növelésének lehetőségei
2020.09.01

A kedvezményezett neve: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége

A projekt címe: Az építőipari munkaerő kapacitások extenzív növelésének lehetőségei

A szerződött támogatás összege: 48 835 880 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása: "Az építőipari munkaerő kapacitások extenzív növelésének lehetőségei" című, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és konzorciumi tagként a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által megvalósuló projekt átfogó célja az építőipar munkaerő-piaci kihívásainak kezelése, rövid-, közép- és hosszútávú megoldási alternatívák megfogalmazásával a munkáltatók, valamint az ágazati döntéshozók számára. Az átfogó cél elérése érdekében a tervezett projekt keretében a közvetlen cél az építőipari munkaerő kapacitások extenzív növelési lehetőségeinek bemutatása. „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai” tématerületet feldolgozó projekt futamideje – 2020. szeptemberi kezdéssel – 15 hónap.

A projekt keretében az Építőipari Hazahívó Program 2021. november 11-én 18.00 órától Magyarország Müncheni Főkonzulátusán került megrendezésre, mely online is követhető volt.

Bővebben a Hazahívó Programról

A rendezvény a FacebookonA projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.11.29.

Projekt azonosító száma:
GINOP-5.3.5-18-2018-00038

TOVÁBB >


Projektjeink archívum
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2010
2009
2008
2007
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2006